miercuri, 6 iulie 2016

Muntii Retezat si Oameni Minunati - 6,7 iulie 2016

Povestea unui grup de oameni minunati.




             Plecati din Romania, in Germania, acum multi, multi ani, pentru acest grup de prieteni, ce se cunosc inca din copilarie, sau de pe timpul facultatii, vizita anuala pe taramurile natale a devenit precum un ritual minunat de delectare si reincare a "bateriilor".
            Astfel, pentru cateva zile, anul acesta au ales sa viziteze si cateva din locurile pline de magie, din Muntii Retezat. Un grup vesel, cu o medie de varsta de peste 71 ... de ani :) ... sprinteni si plini de viata, de nu le dadeai, la nici unul din ei, nici 60 de ani ... si aici constat :) nu laud. Cazati la o pensiune din statiunea de schi Rausor si indrumati de un ghid al zonei ( adica eu, cea care va spune povestea - Ina :)... ), i-am "provocat" la parcurgerea a doua tresee foarte frumoase: 
   - prima zi: am plecat din Rausor, de la o altitudine de 1180m, prin Valea Steviei, pe langa refugiul Condor, la care ne-am si orpit putin la intoarcere pentru a completa, in jurnalul refugiului, impresiile adunate, am urcat 4 ore, o diferenta de nivel de 900m, pana sub Varful Retezat, unde la o altitudine de 2080m,  se afla un lac magic, ascuns bine printre stanci, si imbratisat de cele doua brate ale  varfului Retezat, Culmea Lolaia si Culmea Valareasca - Lacul Stevia (tinta zilei). Aflat la baza varfului Retezat, lacul are o adancime de 10 m si o intindere de 0.7 ha. Valea Steviei, este o vale frumoasa ce abunda de apa, vegetatie bogata cu flori multe si rare, protejate de lege, stanci mari si impresionante, ce trebuiesc traversate de toti cei ce vor sa ajunga la  acest lac minunat, ce ii si poarta numele - Lacul Stevia.
   - a doua zi: am ales un traseu mai usurel, dar la fel de plin de frumuseti - din Rausor, am urcat pe Traseul Curiosilor(traseu tematic pentru copii), pana sus in Pasul Ciurila ( tinta zilei) - pas ce face legatura dintre staiunea Rausor si valea Pietrele. Tot din acest punct se porneste si spre varful Retezat, traversand toata Culmea Lolaia, cu cele doua varfuri ale ei. Traseul are cateva puncte de belvedere minunate spre Tara Hategului, si spre creasta Retezatului. Am intalnit si aici cateva flori frumoase si rare, precum doua din orhideele salbatice ce pot fi gasite pe teritoriul Romaniei, orhidee mov, si albe, bujori de munte(rododendroni) si altele...
       Protagonistii acestei povestiri sunt: Gerch, familia Gundisch (Karin si sotul ei) si Heide, oameni iubitori de natura si de tot ce este frumos, un grup extraordinar prin felul lor de a fii, artisti ai frumosului, langa care nu te poti simti decat minunat si cu zambetul pe buze.








































O familie minunata, care stie sa aprecieze pe cel de langa el.
Iubirea, Devotamentul, Aprecierea strabatand toate granitele. 





       Va multumesc pentru prezenta vesela si spiritul vesnic tanar. Multumesc ca existati!
       Am mai inavat ceva alaturi de voi. Iubirea pentru natura si pentru oameni, aprecierea celui de langa tine, bucuria de viata, nu au varsta si nici granite. Sa tot am un astfel de grup :) M-am simtit extraordinar si sper sa mai strabatem impreuna si alte carari frumoase din acest masiv muntos plin de magie - Masivul Retezat.
       Viata lunga cu sanatate si fericire ... natura inca mai are multe locuri minunate sa ne reveleze!
            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu