marți, 4 noiembrie 2014

3,5% pentru susținerea Asociației de turism montan "Via-Retezat"






ASOCIAȚIA DE TURISM MONTAN ,, VIA RETEZAT,,

            Asociatia de turism montan ,,Via Retezat,, pentru a-și îndeplini obiectivele cuprinse în Statut ,  face un apel către toți simpatizanții acestei Asociații de a ajuta prin depunerea Declarației privind redirecționarea a 3,5 % din impozitul pe venit către o Asociație Non-Profit (ONG), adică către Asociația de turism montan ,,Via-Retezat,,

       Depunerea Declarației: 
 
din 1 ianuarie 2024,  până la 25 mai 2024,  
 
                                      data limita la care trebuie depuse/trimise declaraţiile.
                                             



CE ÎNSEAMNĂ 3.5%?

o    Sistemul 3,5%, prevăzut de Legea 207/2015 privind Codul Fiscal, permite contribuabililor persoane fizice să direcţioneze 3,5% din impozitul pe venit către o entitate non-profit (ONG).
o    3,5% este un sistem prin care cetăţenii au posibilitatea de a hotărî în mod direct ce se întâmplă cu o parte a impozitului datorat statului.
o    Dacă nu direcţionaţi aceşti 3,5% către un ONG, procentul respectiv rămâne în bugetul statului.
o    Redirecţionarea sumei se face anual (dacă aţi completat o astfel de declaraţie în anii precedenţi şi doriţi să susţineţi aceeaşi entitate, trebuie să completaţi din nou declaraţia).
o    Pe declaraţii nu trebuie indicată suma echivalentă cu 3,5% din impozit, deoarece aceasta va fi calculată direct de către organele fiscale, pe baza fişei fiscale venite de la angajator.
o    Direcţionarea sumei echivalente cu 3,5% din impozit este anonimă, ceea ce înseamnă că trezoreria nu are dreptul de a face public numele contribuabilului atunci când transferă suma în cont (se presupune că se pot face calcule inverse, pentru a afla salariul persoanei respective).
o    Aceste declaraţii nu pot fi folosite pentru a extrage sume de bani din contul contribuabililor - nu veţi plăti nimic dacă urmaţi această procedură. 
  

            DATELE NECESARE PENTRU COMPLETAREA FISEI DE 3,5%:

                   ASOCIATIA DE TURISM MONTAN ,,VIA-RETEZAT,,  
               CIF: 33113596; 
               RO34RNCB0165141322970001.


CUM SE PROCEDEAZĂ?







o    Dacă aveţi venituri din SALARII sau PENSII: - tipăriţi şi completaţi declaraţia 230 - suma corespunzătoare a 3,5% va fi calculată de către organele fiscale.  
    
           Pașii de urmat:     In partea de sus: ANUL 2023 (in 2024 completam pentru veniturile din 2023)

    1. Se completează secţiunea I. - ce încI. DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI 

      2. Se semnează în partea de jos a declaraţiei (SEMNĂTURĂ CONTRIBUABIL).


o    

     
o   
     Declaraţia poate fi depusă personal la registratura organului fiscal de domiciliu (Administraţia Finanţelor Publice a sectorului/localităţii pe raza căreia aveţi domiciliul) sau transmisă prin poştă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire. Data depunerii declaraţiei este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă.
o
o    Persoană de contact:  Tamas Gheorghe, e-mail: ghitza_tamas@yahoo.com
o    Persoană de contact:  Stoenescu Ina, e-mail: via.retezat@gmail.com

o                              Pentru mai multe detalii, accesaţi www.anaf.ro 

 

 

 

 

 











Prezentăm câteva din activitațile Asociației "Via-Retezat":
 
   Anul 2024, la Trofeul Via-Retezat din 19-21 iulie, asteptam o prezenta numeroasa si speram sa avem un weekend calduros si cu cer senin, astfel ca participantii sa se poata bucura din plin de minunatele creste din Muntii Retezat si de frumos lac Galesul. Va asteptam pe toti alaturi de noi.
  Dar pana atunci, avem placerea de a va invita sa participati alaturi de noi, la minunatul eveniment aniversar " 10 Pentru Via- Retezat", ce urmeaza a avea loc in data de 12-14 aprilie 2024, in staiunea Rausor din muntii Retezat, unde va asteptam cu distractie si sport. Astfel puteti sa optati sa va inscrieti la concursul de fotografie cu tema " Retezat - Taram fermecat cu ochi albastri" si la concursul de orientare marca Didi.Ro. pentru detalii, intrati pe pagina cu Invitatia de pe acest blog, sau pe pagina de facebook a Asociatiei de Turism  Montan Via- Retezat si pe pagina Stafeta Muntilor.

 http://guideinretezatmountains.blogspot.com/2024/
 
    16-18 iunie 2023 Trofeul Via Retezat, ediția a IV-a Râușor, Muntii Retezat. Am avut parte de un weekend ploios, asa ca traseul de raid propus, a trbit modificat si adaptat conditiilor meteo. Cu toate acestea, sau adunat la start peste 60 de concurenti si echipati cu pelerine de plaie au dus pana la capat tot concursul. Seara am avut o fereastra de cer senin si am putut tine proba de cultural la un foc de tabara bine venit, dupa umezeala de peste zi. ziua de duminica, ziua cu  premierea participantilor, am avut o zii minunata cu soare si astfel s-a incheiat cu brio, inca un an de competitie in Stafeta Muntilor.
  
 


 
 
 1-3 iulie 2022 Trofeul Via-Retezat, editia a III-a - Râușor, Munții Retezat
 


 





 









 
1Mai - 19 August 2018 - Proiectul "La pas prin Carpați" - 100 de ani de Romania, 100 de vârfuri montane

Proiect realizat in parteneriat cu:
- Primaria si Consiliul Local al ComuneiRâu de Mori
- Primaria si Consiliul Local al Comunei Baru 
- Primaria si Consiliul Local al Comunei Pui
- Primaria si Consiliul Local al Comunei Sarmizegetusa
- Primaria si Consiliul Local al Comunei Totești

Sponsori: Munții Noștri și S-KARP, ROMANIA 


Cimitirul Vesel din Săpânța - locul de unde a pornit calatoria noastra prin Carpati

Proiectul a cuprins 3 puncte:



 1 - Intreg Lantul Carpatic Romanesc, la pas; - durata totala a calatoriei: 111 zile

2 - Toate varfurile montane de peste 2500m de la noi din tara; 14 varfuri: 1-vf. Bucura-Dumbrava, Bucegi; 2-vf. Omu, Bucegi; 3-vf. Moraru, Bucegi; 4-vf. Dara; Fagaras; 5-vf. Hartopul Darei, Fagaras; 6-vf. Moldoveanu, Fagaras; 7- vf. Vistea Mare, Fagaras; 8-vf. Vanatarea lui Buteanu, Fagaras; 9-vf. Negoiu, Fagaras; 10-vf. Lespezi, Fagaras; 11- vf. Coltul Caltunului, Fagaras; 12- vf. Parangul Mare, Parang; 13- vf. Papusa, Retezat; 14-vf. Peleaga, Retezat;

3-  100 de varfuri montane, pentru 100 de ani de ROMANIA!!! ... am atins 106 varfuri montane, in aceasta calatorie.
Muntii Ignis

Varful Moldoveanu, 2544m, M. Fagaras

Traversarea crestei Fagarasului

Varful Lespezi, m. Fagaras, alaturi de cei doi Dan :), 2 prieteni, din cei multi, cu care am avut ocazia sa ne intalnim, de-a lungul acestei calatorii, "La pas prin Carpati"

 
Alaturi de alti prieteni dragi, Lacul Caltun, M. Fagaras


Refugiul Salvamont Bucura - M. Retezat

Vf. Bucura-Dumbrava, m. Bucegi

Muntii Siriu, alaturi de Ana si Mihai Florian, prieteni dragi, ce ne-au insotit o parte de traseu

Lacul Vulturilor, M. Siriu

Alaturi de Salvamont Bacau, M. Nemira

Vf. Frumoasa - M. Ciuc

Muntii Ceahlau

Parcul National Ceahlau



"TROFEUL VIA-RETEZAT", editia II, Stana de Rau 4-6 august 2017, Muntii Retezat  - Concurs National de Orientare Turistica. S-au adunat la Start 69 de echipaje din 17 cluburi venite din toata tara: 

Trofeele si medaliile

Proba surpriza

Proba de desen - pisicuta Blue, Muza Trofeului


"TROFEUL VIA-RETEZAT", editia I , Rausor 29-31 iulie 2016, Muntii Retezat  - Concurs National de orientare turistica. A adunat la start in jur de 300 de persoane, 80 de echipaje din 17 cluburi din toata tara.














Urmeaza editia II -a a "TROFEULUI VIA-RETEZAT",  4-6 august 2017

Actiune de ecologizare in Muntii Poiana Ruscai: alaturi de Primaria orasului Ghelari si prieteni din tot judetul Hunedoara.



Ghita, Ina si Cristina Bucurestean



Prezentari Saptama Altfel ,  actiuni de voluntariat la scoli si licee din Petrosani, Petrila si Hateg:







Invitati la actiunea Ecoul Muntelui, Parang, octombrie 2016 organizat de Caritas Alba-Iulia, si OMV Petrom, Petrosani. Alaturi de persoanlitati din Valea Jiului, precum Iancu Avram si altii:



                 




Vă mulţumim şi vă aşteptăm alături de noi, pe cele mai înalte culmi!













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu